Sydney en Darwin

26 augustus 2015 - Mount Bundey, Australië

Sydney en Darwin
Van 17, 18 en 19 augustus waren we bij Inge onze dagen acclimatiseren, boodschappen doen en kleding voor de bruiloft kopen.
Woensdagavond de 19e heeft Inge ons naar het Rydges hotel gebracht waar we overnachten ivm vroege vlucht donderdag. Prima hotel op de luchthaven. We hoefden de straat maar over te steken en toen konden wel al inchecken.

20 augustus. Vroeg opgestaan en uitgebreid ontbeten voor we naar de luchthaven gingen. De vlucht vertrok op tijd en we landden om 13.00 uur in een warm (30*C) en lichtbewolkt Darwin aan. Met een taxi naar het afhaaladres van de campervan gegaan. Daar werden we allerhartelijkst ontvangen en kregen uitgebreide instructies. Ons avontuur gaat beginnen. Onderweg naar de camping alvast de meest noodzakelijkste boodschappen gehaald. Prima plekje gekregen. Campertje een beetje op orde gebracht, de indeling zal nog wel tig keer wijzigen. Om 8 uur ging bij ons het licht uit en zijn we gaan slapen.

21 aug. Met de bus, die tegenover de camping stopt, naar Darwin geweest. Lekker vis gegeten bij Fisherman's Warf. Verder wat rondgewandeld, boodschapjes gedaan en weer terug met de bus.

22 aug. Om 06.30 waren we wakker, besloten nog even te blijven liggen en toen was het ineens 08.15 uur. Opgestaan, douchen en ontbeten. We gaan om 12.00 uur met de bus naar Casuarina. Viel tegen, we hebben er wel heerlijk gelunchet. Morgen met de hof on hop off bus en aan het eind vd middag terug naar Mindil Market en de sunset.

23 aug. Vanmorgen ging om 06.30 u de wekker. Na douchen ontbijt met de bus naar Darwin en daar verder met de hop on hop off bus. Bij de derde stop: dr. Cully's Bay uitgestapt. Hier zijn we naar het vissen voeren geweest. Dit is een baai waar bij hoog water, wilde vissen komen, die worden dan door de bezoekers gevoerd met brood. Je kunt in het water staan en dan zwemmen ze om je voeten.
Onderweg verschillende malen uitgestapt, om koffie te drinken en te lunchen. Langs het strand gelopen. Bijzonder was dat er veel hermietkreeftjes wandelen. Zo gauw al je dicht bij ze kwam trokken ze zich terug in hun huisje. Onder de bomen, in de schaduw gewacht tot we weer verder konden. Ons laatste doel was de beroemd Mindil Sunset Market. Een plaatselijke markt die alleen in de droge tijd, op donderdag en zondag gehouden wordt. Wij vonden het meer een soort braderie, met vooral veel eettentjes, o.a. Chinees, Vietnamees, India's. Heel leuk is ook dat hele families hier elkaar ontmoeten, eten gaan halen en die dan op een kleedje gaan opeten. Wat wij bijzonder vinden is dat iedereen zijn vuilnis in de bakken gooit. Hoorden van een Aussie dat het tien jaar van promoten heeft geduurd voor iedereen inderdaad zijn eigen troep op ruimt. Uiteraard hebben wij ook wat te eten gehaald en lekker, helaas zonder kleedje, opgepeuzeld. Daarna naar de zonsonderondergang wezen kijken. Helaas was het lichtelijk bewolkt, maar het was toch een mooi gezicht. Omdat er geen bussen meer reden richting de camping zijn we heel luxe met een taxi gegaan. Al met al een zeer welbesteeddde en geslaagde dag. Morgen gaan we naar Litchfield.

internet is er nauwelijks dus wanneer volgende stuk verschijnt???? groetjes Arie en JANNET

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Broertje:
    26 augustus 2015
    Leuk om te lezen dat jullie zo genieten!
  2. Paula Vosters-Averson:
    26 augustus 2015
    Spannend zo'n reis met camper. Ik zie jullie verhaal helemaal voor me. Jullie staan wel vroeg op voor een vakantie. Groetjes Paula
  3. Wilma okkersen:
    26 augustus 2015
    Heerlijk zo'n vakantie geniet er van in je campertje
  4. Inge:
    27 augustus 2015
    Goed bezig!
  5. Olly Tjoa:
    27 augustus 2015
    Lieve luitjes, ik zou zeggen geef je ogen flink de kost. Want het gebeurt eens in je leven. Arie goed uitkijken het is links verkeer. Maar ik heb goede vertrouwen in je. Nogmaals geniet er van en tot de volgende reisverhaal. Groetjes en tot horens maar weer. Liefs Olly
  6. Nina/Ine:
    29 augustus 2015
    Hallo Jannet en Arie
    Wat fijn dat jullie zo genieten en jullie zien wel heel veel en wat een mooie natuur en zonsondergangen.
    Hoop dat jullie toch redelijk gauw weer een verslagje kunnen doen van jullie wederwaardigheden
    groetjes
  7. Hermann:
    30 augustus 2015
    Hallo Jannet en Arie,
    Tja, het gebeurt wel wat op jullie trip volgens het motto: benen onder de arm en op ontdekkingsreis, bravo!
    Lekker en gezellig met z’n tweeën stoeien in verre landen, de alternatieve ervaring. Ik hoop jullie nemen tussendoor een dagje rust om de accu op pijl te houden.
    Zo, heeft Arie inmiddels met het lasso een Kangoeroe gavangen voor in de pan, hi, hi , hi…!!?? Heb op een Australische site gelezen dat er veel vrije rondlopen en soms lastig vallen.
    Na ja, ik heb het al gepeild uit jullie royale reisverslag, jullie zijn er vrolijk bezig en ik wens jullie dan ook nog vele fantastische momenten in stad, land en ook door de ongerapte natuur van Australië.
    Groetjes, Hermann
  8. Dennis:
    30 augustus 2015
    Hallo Luitjes, we hopen dat de hele reis zo positief blijft als nu we kunnen alleen maar zeggen geniet er samen van hier gaat alles zowat z'n gangetje, morgen 31-08-2015 wordt het nw. kozijn afgewerkt aan de binnen zijde is dat ook weer klaar.
    Arie wanneer je de bladen in Dropbox hebt gelezen of gedownload wil je ze dan verwijderen ik doe er verder niets mee. Verder heel veel groetjes uit een nu warm Amersfoort Lenie en Dennis
  9. Olly Tjoa:
    1 september 2015
    Ik lees alleen maar dat jullie het erg naar jullie zin hebben.
    Ik wou dat ik ooit die trip mag meemaken. Dat is toch een hele belevenis. Daarom geniet er maar van. Arie kijk jij goed uit. Over het weer hebben jullie ook niet te klagen. Bij ons is het bar en boos. Zo luitjes tot de volgende trip. Genieten en kijk je ogen goed uit. Een dikke knuffel uit Lisse. Olly